Skip directly to content

Parcours

Het kasteel van Gaasbeek en het park rondom het kasteel zetten ook dit jaar hun deuren open voor een loopevenment. Mis deze unieke kans dus niet !

Het Parcours:

Zowel in het park rond het kasteel van Gaasbeek, als in het tegenoverliggend domein Groenenberg, werd een mooi gevarieerd parcours uitgetekend.

De 5 & de 10 km starten op het pitoreske dorpsplein vóór de kerk van Gaasbeek. 

Via de Onderstraat lopen we dan het kasteeldomein binnen langs de achterzijde. Eens de grote dreef bereikt, is er een opsplitsing tussen de 5 en de 10km waarbij de 5 km links afslaat om terug te keren naar de vijver en zo terug naar het dorpsplein. 

De 10km slaat af naar rechts om via de dreef naar de hoofdingang aan de Kasteelstraat te lopen en daar de oversteek te maken naar het domein van Groenenberg. Daar is nog een extra lus van een kleine 5km af te leggen om nadien terug de oversteek te maken en aan te sluiten op het parcours van de 5km in het kasteeldomein.

 

De parcours voor de jongste deelnemers starten ook vanop het Dorpsplein richting Onderstraat.

  

Secretariaat werd dit jaar ondergebracht in De School van Gaasbeek.

Hier worden de borstnummers afgehaald, gebeuren de daginschrijvingen, bevinden zich de kleedkamers en worden op het einde van de wedstrijd de goodiebags uitgedeeld bij het inleveren van het borstnummer.

RakkerRun Lennik, kasteel trail?

Onze RakkerRun is meer dan een loopwedstrijd of een jogging. Het is een loopervaring en een nieuwe uitdaging voor enthousiaste en fervente lopers van alle niveaus. 

Het concept is om te lopen, weg van de klassieke gangbare paden, over een parcours dat je leidt langs onverwachte, verrassende plekken en hindernissen. Je loopt doorheen het kasteel domein en ziet ze zoals je ze nog nooit eerder zag. RakkerRun Lennik staat garant voor een unieke beleving.